PERUN-Mikrobiom management

Pomaga:
Z večkratnim vzorčenjem dobimo:
  • povprečno sliko mikrobov v črevesju (mikrobioma),
  • bolje ugotovimo kaj je težava ter 
  • na kakšen način ohranjati vaše zdravje.
Izdelek vključuje:
  • preiskava mikrobioma v daljšem časovnem obdobju,
  • natančen pregled vsakega manjšega odstopanja od normale.
Kategorija:

Opis

Informacije o iBIOM preiskavi mikrobov v črevesju (mikrobioma) PERUN

Preiskava PERUN je znanstveno podprta, 100% naravna. Je premium preiskava, s personalističneim in holističnim pristopom. Gre za takojšen pregled mikrobioma iz vzorcev blata, ki smo jih zbirali v določenem časovnem obdobju, da bi bili rezultati čim bolj objektivni. Mikrobiom predstavlja vse mikrobe, to so bakterije, virusi, praživali in glive, ki naselijo človeško telo. V telesu in na njem se nahaja vsaj toliko mikrobov kot celic. Z mikrobi najbolj naseljen del človeškega telesa je črevesje, saj vsebuje kar 95% vseh mikrobov v telesu. Daleč največji delež mikrobov v črevesju predstavljajo bakterije (bakterijske združbe), katere analiziramo v našem laboratoriju.

Namen preiskave PERUN

Z analizo mikroorganizmov (mikrobioma) v črevesju lahko natančno pomagamo posameznikom:

  • pri izboljšanju in
  • ohranjanju zdravja pri kroničnih boleznih kot so diabetes, srčno-žilne bolezni, napihnjenost…

Naše telo ščitijo “dobre” bakterije v črevesju. Neuravnotežena mikrobna združba, prisotnost slabih mikroorganizmov in odsotnost dobrih pa povzroči številne težave kot je debelost, napihnjenost, zaprtje … (glej spodnje poglavje).

Na podlagi najnovejših molekularnih analiz mikrobne združbe v in na človeku je bilo ocenjeno, da je mikrobov v našem telesu malo več kot imamo celic, to je, da je za vsako človeško celico vsaj ena, če ne dve bakterijski celici, ki predstavljajo “naš drugi jaz”. Z mikrobi najbolj naseljen del našega telesa je črevesje, ki vsebuje kar 95 % vseh mikrobov v našem telesu med katerimi so najbolj zastopane bakterije.

O bakterijah v črevesju (mikrobiomu)

Črevesje je ključni organ ohranjanja in pridobivanja zdravja, na kar je opozarjal že oče medicine Hipokrat: »Vse bolezni se začnejo v črevesju«. Na podlagi najnovejših molekularnih analiz mikrobne združbe v in na človeku je bilo ocenjeno, da je mikrobov v našem telesu malo več kot imamo celic, to je, da je za vsako človeško celico vsaj ena, če ne dve bakterijski celici, ki predstavljajo “naš drugi jaz”. Z mikrobi najbolj naseljen del našega telesa je črevesje, ki vsebuje kar 95 % vseh mikrobov v našem telesu med katerimi so najbolj zastopane bakterije. Nekatere so zdravju škodljive, velika večina pa je zdravju koristnih in vam omogoča, da sploh lahko živite. Vsaka skupina bakterij v črevesju opravlja svoje delo: razgrajujejo hrano, proizvajajo vitamine, skrbijo za absorpcijo hranil v našem telesu ter vplivajo na delovanje številnih naših organov.

Posledice neuravnotežene mikrobne združbe, prisotnost slabih mikroorganizmov in odsotnost dobrih so:

• debelost (težave s hujšanjem),

  • pomanjkanje energije,
  • intoleranca na hrano,
  • depresija,
  • anksioznost,
  • napihnjenost,
  • zaprtost,
  • avtoimuna in alergičnih stanja,
  • otežkočeno učenje,
  • slabši spomin,
  • oslabljena imunost.

Mikrobi so neposredno vključeni tudi v mnoge kronične bolezni kot so:

  • sladkorna bolezen,
  • alzheimerjeva bolezen,
  • karcinomom debelega črevesja,
  • zmanjšujejo kardiovaskularne funkcije,
  • povečujejo krvni tlak in
  • lahko povzročijo tudi arteriosklerotični nastanek plaka.

Kdaj opraviti preiskavo PERUN?

iBIOM preiskava mikrobioma črevesja PERUN je namenjena predvsem kot pomoč osebam, ki se slabo počutijo, nimajo energije in trpijo za težavami opisanimi v zgornjem odstavku.

Preiskavo mikrobioma črevesja PERUN je priporočljiva tudi za zdrave osebe, da vzpostavijo optimalno ravnotežje in harmonijo v svojem črevesju ter ugotovijo, kateri je tista zdrava prehrana in življenjski stil, ki najbolj ustreza njihovemu telesu, kar smo se naučili za »zdravo prehrano« ne ustreza vsakemu«, saj saj nismo univerzalni. Pomagali smo že številnim, upoštevajoč, da so bili nekateri mesojedi, vegetarijanci ali vegani … (pričevanja). Za več informacij pokličite za brezplačni posvet na 041 825 182. 

Pomembno v izogib genetskim boleznim!

Skrb zdravih oseb, za katere obstaja verjetnost (genetska nagnjenost), da bi lahko razvile katero od zgoraj naštetih bolezni, ker jo imajo njeni ožji družinski člani, je s pomočjo analize črevesja PERUN odveč, če le opravijo preiskavo pravočasno. S pravim upravljanjem bakterij lahko pravočasno poskrbite, da boste imeli dovolj določenih varovalnih bakterij, ki vas bodo ščitile pred za vas nevarnimi dednimi boleznimi.

Kakšna je zanesljivost in potek raziskave preiskave PERUN?

iBIOM preiskava mikrobioma črevesja PERUN je strokovna in znanstveno podprta, z visoko zanesljivimi rezultati na podlagi enotedenskega pregleda mikrobioma črevesja. Analize opravljamo, na podlagi več kot 18 let izkušenj na področju mikrobioma, v našem laboratoriju v Ljubljani. Sodelujemo z svetovno znanimi znanstveniki in uporabljamo najsodobnejšo tehnologijo.

Preiskava mikrobioma črevesja PERUN je izredno obširna, saj traja 3-4 mesece. Obisk laboratorija ni potreben, saj lahko sami doma hitro in enostavno odvzamete vzorec blata. Preiskava zajema 4 korake:

1 korak: mi vam pošljemo 7 posodic za odvzem blata z navodili in priloženimi kuvertami z znamkami na vaš dom, da si lahko sami odvzemate vzorce blata in nam jih dnevno pošiljate v naš laboratorij na IMMT (Inštitut za metagenomiko in mikrobne preiskave).
2. korak: preiskava mikrobov iz vzorcev blata
  • laboratorijski del, ki temelji na sekveniranju DNA in analizi zaporedja DNA-sekvenc (določimo, katere bakterije imate, kaj delajo in kako vplivajo na vaše zdravje)
  • računalniško-statistični del, pri katerem je zanesljivost sekvenc bakterij 90-99,9%,
  • priprava personaliziranega izvida glede na vaše rezultate (najzahtevnejši del, saj gre za unikaten izdelek, ki se ga pripravi za vsakega posameznika posebej, temelječ na dolgoletnih izkušnja, visoko strokovnim znanjem in najnovejših svetovnih znanstvenih dognanjih)
3. korak: Pošljemo vam Izvid mikrobioma črevesja iBIOM na približno 30-40 straneh. Če je kdo posebej naročil individualni Prehranski načrt za zdrav življenjski slog, vam pošljemo tudi tega.
4. korak: Prejmete še brezplačni pol urni praktični posvet o rezultatih preiskave. Kdor želi ima tudi možnost, da naroči dodatno strokovno pomoč pri interpretaciji rezultatov.

Brezplačno podporo nudimo kadarkoli pri vseh 4. korakih na tel. št. 041 825 182, pa tudi po opravljeni preiskavi!

Opozorilo: Zaradi tehničnih omejitev postopno zbiramo 12 vzorčkov, nato opravimo analizo.

Izvid analize

Izvid črevesja iBIOM je narejen na podlagi preiskave PERUN. Izvid bsega približno 30-40 strani (odvisno od zaznanih težav), o tem kako vaše telo predeluje hrano in kako z bakterijami upravljati, da izboljšate svoje zdravje in počutje. Za vas sta najpomembnejša poglavja 4 – 6, ki sta napisana v poljudnem jeziku. V njih boste našli nasvete za izboljšanje stanja bakterij v vašem črevesju (mikrobiomu), s predlogi za vnos hranil (z dodanimi primeri prehrane, ki jo priporočamo). Iz izvida boste izvedeli še:

  • ali imate dovolj varovalnih bakterij ter kako jih povečati,
  • na katere organe in kronične bolezni negativno vplivajo vaše bakterije ter kako te bakterije zmanjšati,
  • ob prejemu izvida lahko naročite tudi praktično svetovanje,
  • izvid lahko z doplačilom dopolnite s personaliziranim prehranskim načrtom za zdrav življenjski stil,
  • pri vsakem koraku vam nudimo podporo in pogovor, saj nas lahko kadarkoli pokličete,
  • Izvid vam bo tako dal celosten personaliziran vpogled v vaše črevesje s strokovnimi nasveti, ki ustrezajo le vašemu telesu,
  • imate edinstven mikrobiom (kot prstni odtis), zato je iBIOM izvid za vas neprecenljive vrednosti.

Nadzor mikrobioma (manageranje bakterij)

Lahko se odločite za enkratno preiskavo, vendar priporočamo, da se odločite za vsaj 2 preiskavi ali najbolje spremljanje svoje črevesne združbe v času (običajno gre za čas 3 do 6 mesece). S spremljanjem svojega mikrobioma boste ugotovili, kako se vaše telo odziva na različno prehrano (dieto). Cilj je, da najprej s pomočjo terapevtske diete, s katero določeno obdobje manedžirate svoje bakterije, bi se znabili slabih bakterij in razmnožili dobre, predvsem pa, da bi vaš mikrobiom prešel v ravnovesje. Pri naslednji preiskavi pa ugotovimo, koliko se je vaš mikrobiom že »popravil« in če je le mogoče že določimo katera prehrana in življenjski stil je za vaše telo najugodnejši (niste univerzalni, da  bi za vas veljala splošna pravila zdrave prehrane).

Naročilo analize po ugodni ceni

iBIOM preiskavo mikrobioma črevesja PERUN lahko naročite v več obrokih in brez recepta prek te spletne strani iBIOM (kliknite »Dodaj v košarico«), po telefonski številki  041 825 182 ali elektronski pošti mojmikrobiom@ibiom.eu.

Možnosti plačila so tri, in sicer:

  • po predračunu (preko vaše spletne banke ali UPN – univerzalnega plačilnega naloga) ali
  • položnici (prek UPN – univerzalnega plačilnega naloga), ki vam ga pošljemo po klasični pošti ali
  • s karticami (Activa, Mastercard, Maestro, Visa in American Express) prek te spletne strani (kliknite »Dodaj v košarico«).

Posodice z navodili vam bomo poslali po pošti v diskretni embalaži tako, da na pisemski ovojnici ne bo oznak o vašem naročilu. Le vi boste vedeli, kaj vsebuje pošiljka. Obrazec za spremljanje prehrane vam bomo poslali po e-pošti, da ga lahko izpolnjujete računalniško, saj je interaktiven.  Za ostale prednosti nakupa pri iBIOMU kliknite tukaj.

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “PERUN-Mikrobiom management”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja