Pogoji poslovanja

(V pdf zapisu so dosegljivi tukaj.

1 Podatki o podjetju

Inštitut za metagenomiko in mikrobne tehnologije, d. o. o. (IMMT d.o.o.)
Clevelandska 19
1000 Ljubljana

Naslov opravljanja dejavnosti in iBIOM laboratorij: Stegne 7, 1117 Ljubljana

ID za DDV: SI50478141
Matična številka: 6554784000

Telefon: 041 825 182
Elektronski naslov: mojmikrobiom@ibiom.eu

2. Splošno o pogojih poslovanja

Pogoji poslovanja opredeljujejo delovanje spletne strani iBIOM, pravice in dolžnosti kupca ter poslovno razmerje med ponudnikom in kupcem izdelkov iz ponudbe spletne strani iBIOM. Z njeno uporabo sprejema obiskovalec te splošne pogoje, je z njimi seznanjen ter se z njimi strinja. Pri tem je ponudnik Inštitut za metagenomiko in mikrobne tehnologije, d. o. o. (IMMT d.o.o.), ki je pripravil spletno trgovino iBIOM, ter jo upravlja in vzdržuje. Za njegove podatke glej zgornje poglavje 1. 

Pogoji poslovanja so skladni z:

IMMT d.o.o. se bo z vzdrževanjem in oblikovanjem spletnih strani iBIOM trudil zagotavljati točnost, pravilnost in ažurnost objavljenih vsebin, vendar ne zagotavlja in ne prevzema odgovornosti za njihovo točnost in celovitost kot tudi ne za škodo povzročeno z uporabo teh spletnih strani oziroma njenih vsebin.

Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. IMMT d.o.o. si pridružuje pravico spreminjanja, dodajanja ali odstranitve spletnih strani (v celoti ali delno) ter brez predhodnega opozorila.

3. Vrste uporabnikov

Kupec lahko opravi nakup kot gost ali se registrira in postane registriran uporabnik. Registracijo na spletno stran iBIOM lahko kupec opravi kar med postopkom nakupa.

Le klik do registracije

Registracija od kupca zahteva le dodaten klik pred poljem Registriraj se in vnos gesla v polje Določite geslo za vaš uporabniški račun, ki se mu pojavi (vzame le slabih 5 sekund).

Največja prednost hitre in enostavne registracije je, da ob ponovnem nakupu kupcu ni treba več vnašati svojih podatkov, zato privarčuje na času. Ob naslednjem nakupu kupec klikne le na povezavo PRIJAVA registriranega uporabnika (pod naslovom Dostava in plačilo) in pokaže se mu izpolnjen obrazec za nakup.

Registrirani uporabnik dostopa do svojega uporabniškega računa na povezavi https://www.ibiom.eu/uporabniski-racun/. Uporabniško ime registriranega uporabnika je njegov elektronski naslov, geslo pa je enako geslu, ki ga je vnesel pri registraciji. Če registrirani uporabnik želi kadar koli spremeniti geslo ali druge osebne podatke, lahko to stori tukaj, v svojem uporabniškem računu.

4. Postopek nakupa

Nakupovanje v spleti trgovini iBIOM je hitro in enostavno. Nakup je mogoč že od treh klikov dalje:

4.1 Izbor izdelka (KLIK 1)
4.2 Položitev izbranega izdelka v košarico (KLIK 2)
4.3 Na blagajno (KLIK 3)

ad 4.1) Izbor izdelka (KLIK 1)

Do izdelka Anlaiza mikrobioma črevesja iBIOM dostopamo prek gumba Analiza iBOM, ki se nahaja v zgornjem meniju ali prek gumbka vabljeni k nakupu na naslovnici (dostopate prek logotpa iBIOM ali gumbka Mikrobiom črvesja).

ad 4.2) Položitev izbranega izdelka v košarico (KLIK 2)

Na podstrani izdelka, kjer je izdelek natančneje opisan, se gumb Dodaj v košarico nahaja takoj pod uvodnim opisom izdelka.

NEOBVEZNI KLIKI (Vmesni korak: Košarica)

Po kliku Dodaj v košarico se pojavi gumb Prikaži košarico (desno zgoraj, pod gumbkom Dodaj v košarico). S klikom nanj se prikažejo izdelki, ki jih je kupec dodal v košarico. Ta korak kupec lahko preskoči, razen če želi kaj spremeniti (na primer izbriše izdelek, posdosobi košarico, unovči bon). Po izbiri izdelka lahko kupec takoj klikne na gumb Na blagajno, saj so tudi tam vidni vsi izdelki. Morebitne težave pri tem koraku so za pomoč kupcem zapisane v nadaljevanju, in sicer v obliki vprašanj in odgovorov.

Kako kupec doda izdelek v košarico?
Glej poglavje 4.2 Položitev izbranega izdelka v košarico (KLIK 2).

Kako kupec doda 2 ali več izdelkov v košarico?
Kupec postavi v košarico dva ali več izdelkov na enak način, kot je to storil za en izdelek (glej poglavje 4.2 Položitev izbranega izdelka v košarico - KLIK 2).

Kako kupec preveri, koliko izdelkov ima v košarici?
S klikom na ikono košarice, ki se nahaja v desnem kotu zgornjega menija spletne trgovine iBIOM, lahko kupec preveri njeno vsebino. Do vsebine košarice kupec lahko dostopa tudi prek gumba Prikaži košarico, ki se nahaja nad sliko izdelka.

Kako kupec odstrani določen izdelek iz košarice?
Kupec lahko odstrani izdelek iz košarice tako, da klikne križec (X) na levi, ob izdelku (kupec se mora nahajati v košarici).

Kako kupec spremeni število izdelkov v košarici?
V tabeli v košarici kupec poišče stolpec količina. V tem stolpcu se nahaja krog s številko, ki predstavlja število izbranih izdelkov. Kupec to številko v krogu le označi in pobriše. V krog nato zapiše novo številko.

Kako posodobiti (osvežiti) košarico?
Kupec posodobi košarico s klikom na gumb Posodobi košarico (kupec se mora nahajati v košarici).

ad 4.3) Na blagajno (KLIK 3)

(Izpolniti je treba nekaj polj)

Kadar kupec želi zaključiti z nakupom, to stori s klikom na gumb Na blagajno, ki se nahaja zgoraj, pod menijem. V tej fazi kupec izpolni le še nekaj polj in kmalu bo prejel svoj izdelek:

 • Naslov za dostavo in plačilo,
 • Registriraj se (vzame vam le 5 sekund časa, zato priporočamo, da obkljukate),
 • Vaše naročilo (podatki o naročilu, da ga kupec lahko preveri, preden izbere način plačila),
 • Način plačila (podrobneje je opisan v poglavju 5. Način plačila).

Na koncu kupec odkljuka, da se strinja s temi pogoji poslovanja (Strinjam se s pogoji poslovanja). Kupec zaključi nakup s klikom na povezavo Zaključi nakup.

Če kupec vseh obveznih polj ne izpolni, ga sistem na to opozori. Kadar kupec naročilo že odda in bi ga želel spremeniti ali če pri oddaji naročila kupec potrebuje pomoč, lahko pokliče na 041 825 182 ali piše na mojmikrobiom@ibiom.eu.

Če je bilo naročilo uspešno oddano, se izpiše Skorajšnji zaključek naročila. To pomeni, da smo pri iBIOM sprejel naročilo kupca. Kupec le še plača naročeno.

5. Načini plačila

V spletni trgovini iBIOM je možno plačilo z bančnim nakazilom (če bi želeli drug način plačila, npr. s kreditno kartico, nas kontaktirajte na 041 82 51 82 ali po e-pošti mojmikrobiom@ibiom.eu)

5.1) Plačilo z bančnim nakazilom

Po kliku na gumb Zaključi nakup se kupcu pokažejo podatki za plačilo prek bančnega računa (npr. Klika) in primer izpolnjenega UPN-obrazca.

Naši podatki
KODA NAMENA: GDSV

ŠTEVILKA RAČUNA: SI56 1010 0005 2888 566
BANKA: Banka Intesa Sanpaolo, d. d.
BIC: BAKOSI2X
NASLOV: Inštitut za metagenomiko in mikrobne tehnologije, d. o. o., Clevelandska 19, 1000 Ljubljana

Primer izpolnjenega UPN-obrazca

Poštnino za vas krije iBIOM.

5.2) Plačilo s plačilnimi karticami  

Kupec lahko plača s plačilnimi karticami Activa, Mastercard, Maestro, Visa in American Express. Ko kupec klikne na gumb Zaključi nakup, je preusmerjen na dodatno varovano povezavo za plačilo s plačilno kartico.

Za varnost skrbita varni strežnik Banke Intesa Sanpaolo, d. d., (za varnost transakcij) in Comodo CA Limited (za varnost spletne strani).

6. Hitra dostava

Naročene posodice za odvzem vzorčka blata pri iBIOMU kupcu pošljemo po pošti v diskretni embalaži. To pomeni, da na ovojnici ni oznak o naročilu. Le kupec ve, kaj vsebuje pošiljka. Poštnino krije IBIOM.

Potem, ko pošlje stranka vzorček blata v posodici, mora počakati, da se nabere 12 vzorčov (zaradi tehničnih omejitev). Sama analiza iBIOM je izredno zahtevna in zahteva visoko izobražen kader. Traja cca 14 dni + dodaten čas za individualne priprave izvida. Pri tem zajema tri dele, in sicer laboratorijski del, zelo zahtevna statistična obdelava podatkov in personalizirana priprava izvida s predlogi za vnos hranil).

7. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bodo kupcu vselej na voljo:

 • podatki o identiteti ponudnika (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo komunikacijo s ponudnikom (elektronski naslov, telefon ipd.),
 • podatki o bistvenih značilnostih izdelkov iz ponudbe spletne trgovine iBIOM,
 • podatki o dostopnosti izdelkov iz ponudbe spletne trgovine iBIOM,
 • pogoji, stroški in možni načini dostave,
 • podatki o možnih načinih plačila,
 • jasno in nedvoumno določene cene,
 • čas veljavnosti ponudbe izdelkov spletne trgovine iBIOM ter pogoji in roki za odstop od pogodbe,
 • informacije o možnosti vračila izdelkov in s tem povezanimi stroški vračila,
 • postopek in obravnava pritožb.

8. Ponudba izdelkov in cene

Ponudba izdelkov na spletni strani iBIOM se zaradi narave poslovanja prek spleta pogosto in hitro spreminja ter osvežuje (ažurira). Kljub izjemni pozornosti in trudu pri zagotavljanju najbolj osveženih in točnih podatkov na spletni strani iBIOM lahko pride do napačnega podatka o ceni in dobavljivosti. Prosimo, da takšne napake sporočite na elektronski naslov mojmikrobiom@ibiom.eu. Poskusili jih bomo čim prej odpraviti.

Vse cene izdelkov v ponudbi spletne trgovine  iBIOM vsebujejo DDV. Omenjene cene ne vključujejo stroškov dostave in stroškov plačila po povzetju.

Cene na spletni strani iBIOM so navedene nedvoumno in jasno. Ponudnik je davčni zavezanec. Na računih izkazuje stopnjo in vrednost DDV. Cene veljajo na dan nakupa in do preklica. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen. V takšnem primeru je o spremembi cene kupec obveščen pisno po elektronski pošti ali ustno po telefonu in se mu ponudi možnost spremembe naročila ali odstopa od pogodbe. Vsekakor bodo kupcu ponujene najboljše možnosti.

9. Akcije in popusti

Na spletni strani iBIOM ponudnik objavlja akcije in popuste določenih izdelkov. Popusti za izdelke se ne seštevajo. Če so izdelki na spletni strani iBIOM že v akciji ali jim je že določen kakršen koli popust, dodatni popusti zanje ne veljajo, razen če ni drugače določeno.

10. Naročilo

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku potrditve naročila s strani ponudnika (po oddaji naročila prejme kupec potrdilo o naročilu na elektronski naslov).

Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kupcu pa je dostopna v uporabniškem profilu. Kupoprodajne pogodbe hrani tudi ponudnik in so dostopne kupcu na zahtevo. Od trenutka sklenitve kupoprodajne pogodbe so vse cene in drugi pogoji fiksni ter veljajo tako za spletno trgovino iBIOM kot za kupca.

11. Izdaja računa

Po plačilu in prevzemu naročenih izdelkov kupec prejme račun. Račun vsebuje informacije o ponudniku in naročilu, razčlenjeni pa so cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec mora pravilnost podatkov preveriti, pred oddajo naročila. Kasnejši ugovori glede pravilnosti izdanih računov se ne upoštevajo.

Glej tudi: nagradna igra »vklopi razum, zahtevaj račun!«

12. Odstop od naročila

Odpoved analize IBIOM je možna le v pisni obliki, posredovani po e-pošti na naslov mojmikrobiom@ibiom.eu ali na naslov IMMT do.o., Stegne 7, 1000 Ljubljana. Ustnih odpovedi, posredovanih po telefonu, ne sprejemamo. Kupec ima pravico pisno odpovedati naročeno analizo iBIOM. Stroški odpovedi so naslednji:

 • do treh (3) dni pred začetkom analize iBIOMA (pred prvim, to je labiratorijskim delom) ni potrebno pačati stroškov analize iBIOM
 •  do opravljanja drugega sklopa, to je računalniške obdelava podatkov znašajo stroški 20% cene analize iBIOMA
 • do opravljanja tretjega sklopa, to je individualnege priprave izvida,znašajo stroški 30% cene analize iBIOMA
 • ko je izvid že pripravljen znašajo stroški 100% cene analize iBIOMA.

Skrajni rok za pisno odpoved brez obveznosti plačevanja stroškov so 3 delovni dnevi pred dnevom na katerega se prične laboratorijska analiza iBIOM.

13. Reklamacija in garancija

Reklamacijo ali vprašanja lahko kupec sporoči po elektronski pošti mojmikrobiom@ibiom.eu ali pokliče na 041 825 182.

14. Zagotavljanje varnosti in varovanje osebnih podatkov

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.
Za varno povezavo spletne strani skrbi certifkat letsencrypt.

Ponudnik se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke kupcev hranil in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih uporabljal izključno za lastne potrebe, izpolnitve naročila, obveščanje kupcev o novostih in za ostalo potrebno komunikacijo s kupci. Ponudnik se zavezuje, da podatkov ne bo posredoval tretjim osebam ali se z njimi kakor koli drugače okoriščal.

Z nakupom, naročilom ali registracijo na spletni strani iBIOM uporabnik ali kupec dovoljuje, da ponudnik za nedoločen čas hrani, obdeluje in uporablja osebne podatke, ki jih kupec posreduje pri oddaji naročila prek spletnega obrazca (ime in priimek, elektronski naslov, kontaktni telefon, naslov za plačilo in naslov za dostavo, čas in datum registracije, čas in datum oddaje naročila ter arhiv komunikacije s ponudnikom), za ponujanje blaga, storitev, telefonskih klicev, pošiljanje elektronske pošte, anketiranja, statistične obdelave ali uporabo drugih sredstev za namen neposrednega trženja.

Kupec lahko kadar koli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da ponudnik trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja.

Za preverjanje podatkov o naročilu ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave lahko ponudnik pokliče kupca na telefonsko številko ali mu piše na elektronski naslov, ki ju je kupec vnesel pri oddaji naročila.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi kupec sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito računalnika.

15. Piškotki

Na spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi kupcu olajšamo njegovo uporabniško izkušnjo in jo naredimo bolj prijetno. Ob prihodu na spletno stran se na ekranu spodaj pojavi napis »Za nemoteno uporabo in delovanje spletne strani uporabljamo piškotke«. Predlagamo, da kupec klikne na Se strinjam. Če se kupec odloči, da piškotkov ne želi, lahko izgubi dostop do nekaterih pomembnih funkcij spletne strani iBIOM.

Na naši spletni strani iBIOM uporabljamo naslednje vrste piškotkov:

 • Sejni piškotki woocommerce_cart_hash, woocommerce_items_in_car, wp_woocommerce_session_: piškotki služijo za shranjevanje začasnih informacij za postopek nakupa. Piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov.
 • Sejni piškotki comment_author_{hash}, comment_author_email_{hash}, comment_author_url_{hash}: pri komentiranju vsebin piškotki shranijo informacije za čas enega leta, da vam pri naslednjem komentiranju ni treba ponovno vnašati svojih podatkov.
 • Google analytics (__utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv): google namesti nekaj piškotkov za anonimno zbiranje podatkov in analitiko o uporabi spletne trgovine iBIOM brez prepoznavanja posameznih uporabnikov. Najdaljši rok trajanja teh piškotkov je 2 leti.
 • Youtube (pref, visitor_info1_live, ysc,..): piškotki služijo za beleženje statistike ogledov, sledenje preferenc uporabnikov in za razvrščanje oglasov, povezanih s posnetki youtube. Najdaljši rok trajanja teh piškotkov je 8 mesecev.
 • Facebook (act, c_user, csm, datr, fr, lu, p, presence, s, xs, reg_fb_gate, reg_fb_reb): piškotki zagotavljajo delovanje facebookovega vtičnika.

16. Reševanje pritožb in sporov

Ponudnik upošteva predpise s področja varstva potrošnikov in bo vsakršen spor poskušal rešiti v korist ter zadovoljstvo kupca in ponudnika. Če sporazumna rešitev spora ne bo možna, je za reševanje vseh sporov pristojno sodišče v Ljubljani. Kupec se lahko v primeru težav vedno obrne na ponudnika. Kupec lahko odda pritožbo prek elektronskega naslova mojmikrobiom@ibiom.eu. Pritožba bo obravnavana zaupno. Ponudnik bo najkasneje v petih delovnih dneh sporočil kupcu sprejem pritožbe, nadaljnje postopke in predviden čas obravnave pritožbe ter ga tudi vseskozi obveščal o poteku postopka.

17. Omejitev odgovornosti

Ponudnik se trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost informacij, ki so objavljene v spletni trgovini iBIOM. Kljub temu se lahko lastnosti izdelkov, roki dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti informacij na spletni strani iBIOM. V takšnem primeru bo kupec obveščen o spremembi in omogočen mu bo odstop od pogodbe ali zamenjava naročenega izdelka.

18. Sprememba pogojev poslovanja

Z uporabo spletne strani iBIOM kupec soglaša s pogoji poslovanja. V primeru, da se s pogoji kupec ne strinja, naj se vzdrži uporabe spletne strani iBIOM. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja brez predhodne najave. Ponudnik zato predlaga kupcem, da vsakokrat ob uporabi spletne trgovine iBIOM ali nakupu preberejo te pogoje poslovanja.

Za pohvale, pritožbe in vsa vprašanja smo vam na voljo na telefonski številk041 825 182 ali elektronski pošti mojmikrobiom@ibiom.eu.

Splošni pogoji veljajo od 01. 01. 2018.