VESNA-Mikrobiom management

Pomaga:
Z natančno analizo bakterij izveste:
  • katera vrsta živil, hranil, mineralov, vitaminov in ostalih stvari bolj ustrezajo vašemu telesu ter katerih se je potrebno izogibati, 
  • kako izboljšati in ohraniti zdravje pri kroničnih boleznih kot so napihnjenost, zaprtost, prebavne težave, srčno-žilne bolezni.
Izdelek vključuje:
Z natančno analizo bakterij izveste: 
  • predlog za izbor pravega tipa hrane, 
  • pregled metabolnega potenciala, 
  • priprava natančne analize mikrobov, povezanih z boleznimi.
Kategorija:

Opis

Informacije o preiskavi mikrobioma črevesja VESNA

Preiskava črevesja posameznika iBIOM pomeni takojšen pregled mikrobioma. Mikrobiom predstavlja vse mikrobe, to so bakterije, virusi, praživali in glive, ki naselijo človeško telo. V telesu in na njem se nahaja vsaj toliko mikrobov kot celic. Z mikrobi najbolj naseljen del človeškega telesa je črevesje. Vsebuje kar 95% vseh mikrobov v telesu. Daleč največji delež mikrobov v črevesju predstavljajo bakterije (bakterijske združbe), katere analiziramo v našem laboratoriju.

Namen Preiskave mikrobioma črevesja VESNA

Z analizo mikroorganizmov (mikrobioma) v črevesju želimo pomagati posameznikom k izboljšanju in ohranjanju zdravja, saj vas "prave" bakterije v črevesju ščitijo. Neuravnotežena mikrobna združba, prisotnost slabih mikroorganizmov in odsotnost dobrih pa povzroči številne težave kot je debelost, napihnjenost, zaprtje ... (glej spodnji naslov O bakterijah v črevesju)

Pokukajte tudi v naš laboratorij iBIOM:

O bakterijah v črevesju (mikrobiomu) 

Črevesje je ključni organ ohranjanja in pridobivanja zdravja. Pri tem so najpomembnejše bakterije. Na milijone bakterij naseljuje človeško črevesje. Bakterij je vsaj toliko kot celic. Vsak človek ima edinstvene bakterije v svojem črevesju (mikrobiomu). Nekatere so zdravju škodljive, velika večina pa je zdravju koristnih in vam omogoča, da sploh lahko živite. Vsaka skupina bakterij v črevesju opravlja svoje delo:

- razgrajujejo hrano,

- proizvajajo vitamine,

- skrbijo za absorpcijo hranil v našem telesu ter

- znanstveno dokazano vplivajo na delovanje številnih naših organov.

Posledice neuravnotežene mikrobne združbe, prisotnost slabih mikroorganizmov in odsotnost dobrih so:

- debelost (težave s hujšanjem),

- pomanjkanje energije,

- intoleranca na hrano,

- depresija,

- anksioznost,

- "napihnjenost",

- zaprtost

- avtoimuna in alergičnih stanja,

- otežkočeno učenje,

- slabši spomin,

- oslabljena imunost.

Mikrobi so neposredno vključeni tudi v mnoge kronične bolezni kot so:

- sladkorna bolezen,

- alzheimerjeva bolezen,

- karcinomom debelega črevesja.

Predvsem nepremišljena uporaba antibiotikov, ki pobija tudi nam koristne mikroorganizme, lahko povzroči neravnovesje v sestavi mikrobne združbe. Poleg tega lahko mikrobi proizvajajo različne snovi (npr. TMAO), ki

- zmanjšujejo kardiovaskularne funkcije,

- povečujejo krvni tlak in

- lahko povzročijo tudi arteriosklerotični nastanek plaka.

Kdaj opraviti preiskavo mikrobioma črevesja VESNA?

Preiskava mikrobioma črevesja iBIOM je namenjena predvsem kot pomoč osebam, ki trpijo za težavami pri prebavi hrane, neuravnovešenem apetitu ter drugimi težavami in kroničnimi boleznimi naštetimi zgoraj.

Priporočljivo je tudi za zdrave osebe, da opravijo preiskavo mikrobioma črevesja, da vzpostavijo optimalno ravnotežje in harmonijo v svojem črevesju ter ugotovijo, kateri je tisti življenjski stil, ki najbolj ustreza njihovemu telesu. Posledično se bodo počutile bolje in bile manj utrujene.

Pomembno! Skrb zdravih oseb, za katere obstaja verjetnost (genetska nagnjenost), da bi lahko razvile katero od zgoraj naštetih bolezni, ker jo imajo njeni ožji družinski člani, je s pomočjo analize črevesja iBIOM odveč, če le opravijo preiskavo pravočasno. S pravim managiranjem bakterij lahko pravočasno poskrbite, da boste imeli dovolj določenih varovalnih bakterij, ki vas bodo ščitile pred za vas nevarnimi dednimi boleznimi.

Vaša bakterijska združba v črevesju vas lahko ščiti

pred dednimi boleznimi ali pospeši, da za njimi zbolite!

Kakšna je zanesljivost in potek preiskave VESNA?

Preiskava mikrobioma črevesja iBIOM je strokovna in znanstveno podprta, z visoko zanesljivimi rezultati. Analize opravljamo, na podlagi več kot 18 let izkušenj na področju mikrobioma, v našem laboratoriju v Ljubljani. Sodelujemo z svetovno znanimi znanstveniki in uporabljamo najsodobnejšo tehnologijo.

Preiskava mikrobioma črevesja VESNA je izredno obširna, saj traja 3 mesece od pričetka laboratorijskega dela. Zajema 4 korake:

 1. Pošiljanje posodice z navodili na vaš dom, da si sami lahko odvzamete vzorec blata.
 2. Laboratorijski del, ki temelji na sekveniranju DNA in analizi zaporedja DNA-sekvenc (določimo, katere bakterije imate, kaj delajo in kako vplivajo na vaše zdravje)
 3. Računalniško-statistični del, pri katerem je zanesljivost sekvenc bakterij 90-99,9%.
 4. Izvid mikrobioma črevesja iBIOM na približno 30-40 straneh. Glede na ugotovitve preiskave je potrebno za vsakega posebej pripraviti personaliziran izvid iBIOM. To je najzahtevnejši del, saj zahteva visoko strokovno znanje, ogromno izkušenj in sledenje aktualnim znanstvenim objavam za določitev načrta pravilnega managiranja bakterijskih združb.
 5. Dodatno lahko naročite tudi 45 minutno svetovanje o ugotovitvah in priporočilih navedenih v izvidu.

Podporo nudimo pri vseh korakih na tel. št. 041 825 182.

Obisk laboratorija ni potreben

Postopek priprave na preiskavo je hiter, enostaven, varen, neboleč in brez stranskih učinkov. Opravite ga lahko kar sami doma, brez zamudnih odhodov v laboratorij:

 1. po pošti vam pošljemo posodico za blato z navodili,
 2. sami doma odvzamete vzorček blata,
 3. v kuverto z znamko, ki vam jo predhodno pošljemo, nam pošljete nazaj posodico z blatom.

Pri iBIOMU nato izvedemo Preiskavo mikrobioma črevesja iBIOM. Po opravljenih analizah vam pošljemo izvid iBIOM. Nudimo tudi strokovno pomoč pri interpretaciji rezultatov.
Opozorilo: Zaradi tehničnih omejitev postopno zbiramo 12 vzorčkov, nato opravimo analizo.

Izvid analize 

Izvid črevesja iBIOM obsega približno 18 strani (odvisno od zaznanih težav), o tem kako vaše telo predeluje hrano in kako z bakterijami upravljati, da izboljšate svoje zdravje in počutje. Za vas sta najpomembnejša poglavja 4 in 5, ki sta napisana v poljudnem jeziku. V njih boste našli nasvete za izboljšanje stanja bakterij v vašem črevesju (mikrobiomu), s predlogi za vnos hranil (z dodanimi primeri prehrane, ki jo priporočamo). Iz izvida boste izvedeli še:

 • ali imate dovolj varovalnih bakterij ter kako jih povečati,
 • na katere organe in kronične bolezni negativno vplivajo vaše bakterije ter kako te bakterije zmanjšati,
 • ob prejemu izvida lahko naročite praktično svetovanje, 
 • izvid lahko z doplačilom dopolnite s personaliziranim prehranskim načrtom za zdrav življenjski stil,
 • pri vsakem koraku vam nudimo podporo in pogovor, saj nas lahko kadarkoli pokličete.

Izvid vam bo tako dal celosten personaliziran vpogled v vaše črevesje s strokovnimi nasveti, ki ustrezajo le vašemu telesu. Imate edinstven mikrobiom (kot prstni odtis), zato je iBIOM izvid za vas neprecenljive vrednosti.

Nadzor mikrobioma (manageranje bakterij)

Lahko se odločite za enkratno analizo ali za spremljanje svoje črevesne združbe v času (običajno gre za čas 3 do 4 mesecev). S spremljanjem svojega mikrobioma ugotovite, kako se vaše telo odziva na različno prehrano (dieto). Cilj je, da bi s pomočjo diete, s katero določeno obdobje manedžirate svoje bakterje, prešel vaš mikrobiom v ravnovesje. Pomembno je, da ugtovimo, katera prehrana in življenski stil je za vaše telo najugodnejši, saj niste univerzalni.

Naročilo preiskave po ugodni ceni

Preiskavo mikrobioma črevesja iBIOM lahko naročite brez recepta prek te spletne strani iBIOM (kliknite »Dodaj v košarico«), po telefonu (041 825 182) ali elektronski pošti (info@ibiom.eu). Možnosti plačila so tri, in sicer po predračunu (preko vaše spletne banke ali UPN – univerzalnega plačilnega naloga) ali položnici (prek UPN – univerzalnega plačilnega naloga), ki vam ga pošljemo po klasični pošti ali z moneto, s karticami (Activa, Mastercard, Maestro, Visa in American Express) prek te spletne strani (kliknite »Dodaj v košarico«). Nudimo tudi plačio na obroke.

Posodico z navodili vam bomo poslali po pošti v diskretni embalaži. To pomeni, da na ovojnici ne bo oznak o vašem naročilu, tako da boste le vi vedeli, kaj vsebuje pošiljka. Za ostale prednosti nakupa pri iBIOMU kliknite tukaj.

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “VESNA-Mikrobiom management”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja