Analiza mikrobioma črevesja iBIOM

449,90 

Znanstveno podprta
Pesonalizran, holističen pristop
100% naravno
Zajema vse bakterijske združbe v črevesju
Vzorec odvzamete kar sami doma
Diskretna dostava

Črevesje je pri odraslem človeku dolgo okoli 8 metrov. V njem prebiva toliko bakterij kot imamo celic v našem telsu. Teža teh bakterij pa je enaka teži naših možgan. Hkrati je zdravje možgan odvisno od zdravja našega črevesja.

Kategorija:

Opis

Informacije o Analizi mikrobioma črevesja iBIOM

Analiza črevesja posameznika iBIOM pomeni takojšen pregled mikrobioma. Mikrobiom predstavlja vse mikrobe, to so bakterije, virusi, praživali in glive, ki naselijo naše telo. V telesu in na njem imamo vsaj toliko mikrobov kot celic. Z mikrobi najbolj naseljen del našega telesa je črevesje. Vsebuje kar 95% vseh mikrobov v našem telesu. Daleč največji delež mikrobov v črevesju predstavljajo bakterije (bakterijske združbe), katere analiziramo v našem laboratoriju. 

Namen Analizi mikrobioma črevesja iBIOM

Z analizo mikroorganizmov (mikrobioma) v črevesju želimo pomagati posameznikom k izboljšanju zdravja, saj nas bakterije v črevesju ohranjajo zdrave. Neuravnotežena mikrobna združba, prisotnost slabih mikroorganizmov in odsotnost dobrih pa povzroči številne težave kot je debelost, napihnjenost, zaprtje ... (glej spodnji naslov O bakterijah v črevesju)

Pokukajte tudi v naš laboratorij iBIOM:

O bakterijah v črevesju (mikrobiomu) 

Črevesje je ključni organ ohranjanja in pridobivanja zdravja. Pri tem so najpomembnejše bakterije. Milijoni, miljoni in miljoni (triljoni) bakterij naseljuje naše črevesje. Imamo jih vsaj toliko kot celic. Vsak človek ima edinstvene bakterije v svojem črevesju (mikrobiom). Nekatere so zdravju škodljive, velika večina pa je zdravju koristnih in nam omogoča, da lahko živimo. Vsaka skupina bakterij v črevesju opravlja svoje delo:

- razgrajujejo hrano,

- proizvajajo vitamine,

- skrbijo za absorbcijo hranil v našem telesu ter

- znanstveno dokazano vplivajo na delovanje številnih naših organov.

Neuravnotežena mikrobna združba, prisotnost slabih mikroorganizmov in odsotnost dobrih lahko povzroči:

- debelost (težave s hujšanjem),

- pomanjkanje energije,

- intoleranco na hrano,

- depresijo,

- "napihnjenost",

- zaprtost

- avtoimuna in alergičnih stanja,

- otežkočeno učenje,

- slabši spomin,

- oslabljena imunost.

Mikrobi so neposredno so vključeni tudi v mnoge kronične bolezni, vključno s

- sladkorno boleznijo,

- alzheimerjeva bolezen,

- karcinomom debelega črevesja.

Predvsem nepremišljena uporaba antibiotikov, ki pobija tudi nam koristne mikroorganizme, lahko povzroči neravnovesje v sestavi mikrobne združbe. Poleg tega lahko mikrobi proizvajajo različne snovi (npr. TMAO), ki

- zmanjšujejo kardiovaskularne funkcije,

- povečujejo krvni tlak in

- lahko povzročijo tudi arteriosklerotični nastanek plaka.

Kdaj opraviti Analizo mikrobioma črevesja iBIOM?

Analiza mikrobioma črevesja iBIOM je namenjena kot pomoč osebam, ki trpijo za težavami pri prebavi hrane, neuravnovešenem apetitu ter boleznimi in drugimi težavami naštetimi zgoraj.

Priporočljivo je tudi, da si zdrave osebe analizirajo mikrobiom črevesja. Analiza jim bo zdravim pomagala, da bodo lahko vzpostavile optimalno ravnotežje in harmonijo v svojem črevesju. Bolje se bodo počutili in manj bodo utrujeni.

Pomembno! Skrb zdravih oseb, za katere obstaja verjetnost (genetska nagnjenost), da bi lahko razvile katero od zgoraj naštetih bolezni, ker jo imajo njeni ožji družinski člani je s pomočjo analize črevesja iBIOM odveč (nevarnost izgine).

Kako deluje analiza in njena zanesljivost?

Analiza mikrobioma črevesja iBIOM je strokovna, znanstveno podprta analiza z visoko zanesljivimi rezultati. Analizo opravljamo, na podlagi več kot 15 let izkušenj na področju mikrobioma, v našem laboratoriju v Ljubljani. Sodelujemo z svetovno znanimi znanstveniki in uporabljamo najsodobnejšo tehnologijo.

Analiza mikrobioma črevesja iBIOM je izredno obširna, saj traja vsaj 14 dni. Zajema laboratorijski del, ki temelji na sekveniranju DNA in analizi zaporedja DNA-sekvenc (določimo, katere bakterije imate, kaj delajo in kako vplivajo na vaše zdravje) in statistični del. Pri tem je zanesljivost sekvenc bakterij 90-99,9%.

Priprave za analizo kar doma

Postopek priprave na analizo je hiter, enostaven, varen in brez stranskih učinkov. Opravite ga lahko kar sami doma, brez zamudnih odhodov v laboratorij:

1. po pošti prejmete posodico za blato z navodili,
2. odvzamete vzorček blata,
3. v kuverto z znamko, ki ste jo prejeli, nam pošljete nazaj posodico z blatom.

Mi nato izvedemo Analizo mikrobioma črevesja iBIOM. Po opravljeni analizi vam pošljemo izvid iBIOM. Nudimo tudi strokovno pomoč pri interpretaciji rezultatov.
Opozorilo: Zaradi tehničnih omejitev postopno zbiramo 12 vzorčkov, nato opravimo analizo.

Izvid analize 

Naš izvid je edini, ki vam nudi informacije o 100 miljon, miljon, miljonov (triljonov) mikrobov, skratka ogromno.                                                                                                                Bakterije vam pomagajo obvarovat pred boleznimi kot so sindrom razdražljivega črevesa, debelost, diabetes, napihnjenost ... in vam povrniti dobro počutje.

Izvid črevesja iBIOM obsega 15-18 strani (odvisno od zaznanih težav), o tem kako vaše telo predeluje hrano. Za vas sta najpomembnejša poglavja 4 in 5. V njih boste našli nasvete za izboljšanje stanja bakterij v vašem črevesju (mikrobiomu) s predlogi za vnos hranil (z dodanimi primeri prehrane, ki jo priporočamo). Izvid vam bo tako dal celosten personaliziran vpogled v vaše črevesje s strokovnimi nasveti, ki ustrezajo le vašemu telesu. Vsak izmed nas ima edinstven mikrobiom (kot prstni odtis), zato je iBIOM izvid za vas neprecenljive vrednosti.

Nadzor mikrobioma

Lahko se odločite za enkratno analizo ali za spremljanje svoje črevesne združbe v času (3 do 6 mesecev), da ugotovite, kako se vaše telo odziva na različno prehrano (dieto).

Naročilo analize po ugodni ceni

Analizo mikrobioma črevesja iBIOM lahko naročite brez recepta prek te spletne strani  iBIOM (kliknite »Dodaj v košarico«), po telefonu (041 825 182) ali elektronski pošti (mojmikrobiom@ibiom.eu). Možnosti plačila so tri, in sicer po predračunu (preko vaše spletne banke ali UPN – univerzalnega plačilnega naloga) ali položnici (prek UPN – univerzalnega plačilnega naloga), ki vam ga pošljemo po klasični pošti ali z moneto, s karticami (Activa, Mastercard, Maestro, Visa in American Express) prek te spletne strani (kliknite »Dodaj v košarico«).

Posodico z navodili vam bomo poslali po pošti v diskretni embalaži. To pomeni, da na ovojnici ne bo oznak o vašem naročilu, tako da boste le vi vedeli, kaj vsebuje pošiljka. Za ostale prednosti nakupa pri iBIOMU kiknite tukaj.

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Analiza mikrobioma črevesja iBIOM”