Posted on Leave a comment

Razkrivanje simfonije povezav med mikrobiomom v črevesju in možgani

Predavanje z naslovom Razkrivanje simfonije povezav med mikrobiomom v črevesju in možgani,” prof. dr. Aleš Lapanje, uglednega znanstvenega svetnika, predavatelja in vodje skupine za koloidno biologijo iz Inštituta Jožef Stefan ter lastnika iBIOMA, ki nam je podal optimalne rešitve izboljšanja po KAPI …

Predanje je potekalo v organizaiji Združenje bolnikov

Posted on Leave a comment

iBIOM pri dr. Selaković za pomoč avtistom

Lastnik iBIOMa doc. dr. Ales Lapanje in direktorica iBIOMA mag. Ana Lapanje sta včeraj obiskala Ordinacijo dr. Selaković v Beogradu, ki jo vodi dr. Milijane Selaković, specialistka nevropsihiatrije, ki je svoje življenje posvetila predvsem otrokom z motnjo avtističnrga spektra MAS (v nadaljevanju avtizem) in dr. Katarino Bojović.

Glavna tema pogovorov je bila, kako bi lahko skupaj še bolj CELOSTNO in z INDIVIDUALNIM pristopom pomagali otrokom z avtizmom, saj so ti še vedno velikokrat  "pozabljeni"

Posted on Leave a comment

Avtizem in hrana-povzetek okrogle mize

Včerajšnja predavanja z okroglo mizo so sprožila številne pohvale in vprašanja. To pomeni, da je ta tema še kako aktualna in jo bo potrebno ponoviti. Hvala organizatorju Zvezi za avtizem za odličen dan! Lahko si pogledate krajši izsek iz predavanja doc. dr. Aleša Lapanje, zaposlenega na Institutu Jožef Stefan in lastnika iBIOMa o Avtizmu in individualni prehran BIOM, ki bistveno zmanjšuje znake MAS, poveča pozornost, izredno izboljša govor, zmanjšuje živčnost, pomaga pri epilepsiji in bolečinah v trebuhu.
Posted on Leave a comment

OKROGLA MIZA: AVTIZEM in HRANA

VABILO na sobotni dogodek z doc. dr. Alešem Lapanje!

Zveza nevladnih organizacij za avtizem Slovenije vabi na BREZPLAČNO predavanje in okroglo mizo, ki bo potekala TO SOBOTO, 7.maja 2022, v okviru projekta Avtizem – SAM z drugimi II, ko bo potekal drugi del SAM tržnice: Avtizem in hrana. Na dogodku bo tudi lastnik iBIOMA in strokovnjak na področju mikrobioma, doc. dr. Aleš Lapanje, ki bo na razpolago za vaša vprašanja, zato predlagamo, da se dogodka udeležite v živo.

Dogodek bo potekal

Posted on Leave a comment

Sejem Narava-zdravje 2020

narava-zdravje
Vabilo na sejem Narava-zdravje

Sejem Narava – zdravje, Ljubljana
Predavanje “Večina bolezni izvira iz črevesja – si lahko pomagam?”
Sobota, 24.10. 2020

Vabljeni predavatelj doc. dr. Aleš Lapanje, Institut Jožef Stefan
bo na poljuden in tudi humoren način prestavil mikrobne združbe (mikrobiom),
t.i. naše druge možgane, ki prek posebnih snovi bistveno vplivajo
na izboljšanje, pa tudi poslabšanje

Posted on Leave a comment

Narava-zdravje 2019

S predavanji želimo osveščati o pomenu mikrobo

VABILO
na brezplačno predavanje na sejmu Narava-zdravje 2019

»Poskrbimo za naše mikrobe
in mikrobi bodo poskrbeli za naše zdravje«

Vabljena predavatelja:
doc. dr. Aleš Lapanje, Institut Jožef Stefan
dr. Tomaž Rijavec, Institut Jožef Stefan

sobota, 26.10.2019
11:00-13:00
Gospodarsko razstavišče, Galerija 3, Ljubljana

PREDSTAVITEV: V človeškem telesu in na njem živi vsaj toliko mikrobov kot imamo celic. Z mikrobi najbolj naseljen del našega telesa je črevesje, ki vsebuje kar 95 % vseh mikrobov v našem telesu. Ti mikrobi vzdržujejo naše zdravje in skrbijo za naš imunski

Posted on Leave a comment

Bodoče mamice pozor! (mikrobi, porod, dojenje)

Mkrobiom in otroci
Mkrobiom se izoblikuje že zelo zgodaj.

Mokroorganizmi ali mikrobi imajo pomembno vlogo, saj omogočajo življenje vsem živim bitjem, torej tudi nam. Pri tem skrbijo za našo imunost in nas varujejo pred številnimi boleznimi. Kdaj se je vsak izmed nas najprej srečal s prvimi mikrobi in ali obdobje med in po rojstvu vpliva na oblikovanje zdravega mikrobioma odraslega?

Po najnovejših raziskavah se pri človeku mikrobi pojavljajo že v zdravi maternici, ki je še pred kratkim veljala za sterilno. Najverjetneje je njihova vloga sodelovati pri oblikovanju mikrobioma ob rojstvu. Namreč prvi in najpomembnejši “val” mikrobov otrok prejme, ko gre skozi materin porodni kanal. Mikrobi se od takrat dalje naseljujejo

Posted on Leave a comment

Vabilo na predavanje na sejmu Narava-zdravje

VABIMO

vas  na brezplačno predavanje na SEJMU NARAVA-ZDRAVJE

o najnovejših svetovnih trendih na področju zdravja in zdravega življenjskega sloga, z naslovom

»iBIOM-sam do zdravja«,

to soboto, 1.12.2018, 10.00–11.00, 

AVLA LEVO,

na Gospodarskem razstavišču, v Ljubljani.

V vašem telesu živi približno 100 miljon miljon miljonov (triljonov) mikrobov, skratka ogromno. Varujejo vas pred boleznimi. Velika večina mikrobov se nahaja v črevesju. Na predavanju boste spoznali najnovejše znanstvene ugotovitve o vplivu mikrobov v črevesju (mikrobiom) na diabetes, depresijo, prebavne težave, stres,

Posted on Leave a comment

Pripravite se na gripo – nasveti

Čas je za pripravljalno obdobje na gripo. Jejte polifenole. Najdete jih v:
- zelenem čaju,
- kakavu,
- rdečem vinu (zmirno pitje)
- črni čokoladi,
- sadju (predvsem v rdeči, modri in vijolični barvi),
- zelenjavi in
- ajdi.

Omenjeno hrano, bogato s polifenoli, je potrebno začeti zavživati čim prej, da vzgajate bakterijo Clostridium orbiscindens v svojem črevesju. Ta bakterija presnavlja polifenole in izloča snovi, ki vas varujejo pred vdorom virusa gripe.

Posted on Leave a comment

Novost pri zmanjševanju simptomov avtizma

Ponavljajoča se dejanja otroka z avtizmom (Vir: vikipedija)

 Vse več znanstvenih raziskav kaže na možnost učinkovitega in naravnega zmanjševanja simptomov avtizma. Skrivnost je v “črevesno-možganski osi”.

Motnje avtističnega spektra (angl. Autism spectrum disorder - ASD), ki  zajemajo klasični avtizem, atipični avtizem, aspergerjev sindrom ... , so kompleksna

Posted on Leave a comment

Prvi izvidi iBIOM

Vaš izvid iBIOM

Naše PRVE izvide iBIOM o analizi mikrobioma črevesja smo že odposlali! Končno boste izvedeli kaj se skriva v vašem črevesju, kako vzpostaviti ravnovesje v njem, predvsem pa kako upravljati s svojimi bakterijami, da bodo poskrbele za vaše zdravje. Vaš edinstven mikrobiom in celotno telo vam bo hvaležno, saj je le s personaliziranim pristopom mogoča resnično holistična obravnava vašega zdravja.

Ostale novičke