Posted on Leave a comment

Vabilo na predavanje na sejmu Narava-zdravje

VABIMO

vas  na brezplačno predavanje na SEJMU NARAVA-ZDRAVJE

o najnovejših svetovnih trendih na področju zdravja in zdravega življenjskega sloga, z naslovom

»iBIOM-sam do zdravja«,

to soboto, 1.12.2018, 10.00–11.00, 

AVLA LEVO,

na Gospodarskem razstavišču, v Ljubljani.

V vašem telesu živi približno 100 miljon miljon miljonov (triljonov) mikrobov, skratka ogromno. Varujejo vas pred boleznimi. Velika večina mikrobov se nahaja v črevesju. Na predavanju boste spoznali najnovejše znanstvene ugotovitve o vplivu mikrobov v črevesju (mikrobiom) na diabetes, depresijo, prebavne težave, stres, rak debelega črevesja in druge bolezni ter kako lahko svojo bolezen bistveno omejite ali popolnoma odpravite. Imate namreč unikaten mikrobiom, zato prehranski nasveti, ki jih dobivate z dietami in življenjskim slogom, večkrat ne delujejo, saj niste univerzalni. Zato vam nudimo pomoč.

V našem laboratoriju na Inštitutu za metagenomiko in mikrobne tehnologije smo z analizami mikrobioma iBIOM pomagali že številnim z napihnjenostjo, debelostjo, živčnostjo, depresijo, nespečnostjo idr. Na predavanju bomo predstavili dosedanje rezultate analiz iBIOM o mikrobiomu Slovencev, saj imamo z njimi doslej že veliko izkušenj.

Predavanje je primerno tako za laike kot strokovno javnost. Izmed predavateljev naj izpostavim znanstvena predavatelja iz področja okoljske mikrobiologije doc. dr. Aleša Lapanje (Inštitut Jožef Stefan) in iz področja molekularne biologije dr. Tomaža Rijavca (Inštitut Jožef Stefan), ki bosta podrobneje predstavila vpliv mikrobioma na naše telo in bolezni ter kako potekajo raziskave mikrobioma. Naše podjetje vam bo predstavil Blaž Petrič (Inštitut za metagenomiko in mikrobne tehnologije), poljudno o mikrobih in analizah iBIOM pa bo spregovorila mag. Ana Lapanje (Inštitut za metagenomiko in mikrobne tehnologije). 

Vljudno vabljeni!

Lokacija predavanja je Avla levo na Gospodarskem razstavišču.
Lokacija predavanja je Avla levo na Gospodarskem razstavišču.
49. sejem Narava-zdravje
iBIOM na sejmu Narava-zdravje
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja