Posted on Leave a comment

OKROGLA MIZA: AVTIZEM in HRANA

VABILO na sobotni dogodek z doc. dr. Alešem Lapanje!

Zveza nevladnih organizacij za avtizem Slovenije vabi na BREZPLAČNO predavanje in okroglo mizo, ki bo potekala TO SOBOTO, 7.maja 2022, v okviru projekta Avtizem – SAM z drugimi II, ko bo potekal drugi del SAM tržnice: Avtizem in hrana. Na dogodku bo tudi lastnik iBIOMA in strokovnjak na področju mikrobioma, doc. dr. Aleš Lapanje, ki bo na razpolago za vaša vprašanja, zato predlagamo, da se dogodka udeležite v živo.

Dogodek bo potekal v živo, v Ljubljani in na ZOOM- u:
– 9:00 do 9:30 – prihod udeležencev
9:30 do 11:30 – dve predavanji:

Mikrobiom črevesja – doc. dr. Aleš Lapanje, molekularni mikrobiolog in svetovno priznan znanstvenik, ki se že več kot 20 let ukvarja z različnimi mikrobiomi, zaposlen je na Institutu Jožef Stefan, sodeluje s številnimi laboratoriji po svetu (Švica, ZDA, Belgija, Nemčija, Nizozemska …), ima številne znanstvene objave, tudi citirane v znanstvenih člankih v povezavi z avtizmom, in je lastnik podjetja Inštitut za metagenomiko in mikrobne tehnologije, d.o.o. Več o njem izveste T U K A J.

Specifičnost črevesne mikrobiote pri otrocih z nevro-razvojnimi zaostanki – dr.Katarina Bojović, dipl.def. logoped. Zaposlena je v Specialistični ordinaciji dr. Selakovič v Beogradu. V Kraljevi pediatrični kliniki v Oslu na Norveškem je opravila usposabljanje za HPLC aparat za odkrivanje urinskih peptidov kot faktorjev rizika za nastanek zaostankov v razvoju otrok z avtizmom. Je udeleženka mednarodnih konferenc s področja avtizma in drugih razvojnih motenj (Rim, Varšava, Ljubljana). Je tudi so-avtorica več prispevkov s področja biomedicinskih posegov v zgodnji rehabilitaciji otrok z motnjami v razvoju. Je tudi avtorica dveh prispevkov, objavljenih v priznanih mednarodnih revijah (M21). Predavala bo preko ZOOM-a v srbskem jeziku.

– 11:30 do 12:00: odmor.

– 12:00 do 13:00: okrogla miza, kjer bodo na vaša vprašanja odgovarjali:

– prof. dr. Joško Osredkar, mag. farm, višji svetnik,
– dr. Aleš Lapanje,
– dr. Mila Selaković in dr. Katarina Bojović (Ordinacija Selaković Beograd, preko ZOOM-a v srbskem jeziku),
– mag. Ana Lapanje,
Alenka Bratušek, mag. farmacije.

Prijava je obvezna. Prijave zbiramo do četrtka, 5.maja 2022, oz. do zasedenosti mest (Predlagamo prijave v ŽIVO!!!).

!!!!!! PRIJAVITE !!!!!!!!!!! se na povezavi: https://forms.gle/rCk4a6hLaBemdRXw8 (Za morebitne naknadne prijave v živo povprašajte na zveza.avtizem@gmail.com)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja