Naša zgodba iBIOM

Delujemo v okviru Inštituta za metagenomiko in mikrobne tehnologije d.o.o. (IMMT), ki je edini zasebni ne-pridobitni raziskovalni inštitut na področju medicinske in okoljske mikrobiologije ter nano-biotehnologije v Sloveniji. Naše glavno vodilo je, da odkrivamo in proučujemo še neraziskane pojave in ustvarjamo nove znanstveno raziskovalne trende. Biti v samem vrhu znanosti je za zasebni znanstveni raziskovalni inštitut v Sloveniji zelo zahtevno, saj mora ves denar zaslužiti na trgu. Poleg kandidiranja na EU razpisih ter v sodelovanju z industrijo smo zato pripravili projekt, ki je namenjen izboljšanju zdravja (iBIOM). Ves denar, ki ga namenite za nakup izdelkov na spletni strani iBIOM zaupate nam, da ga obogatimo skozi raziskave in za vas pripravimo nove izdelke za preventivo in izobljšanje zdravja.

Kdo smo?

Naše jedro sestavljajo znastveniki, iz področja mikrobne ekologije, molekularne bioogije in bioinformatike, s katerimi tesno sodelujemo in sestavljajo naš znastveni svet (advisory board). Pri delu nas vodi visoka raven družbene odgovornosti. Ta se kaže predvsem pri izobraževanju. Aktivno izobražujemo diplomante in doktorande. Pred časom pa smo tudi naše najmlajše (projekt Mladi znanstvenik Ažbe) in srednješolce. Znanost financiramo sami, ker je za to panogo namenjenih vse manj državnih sredstev. Kljub temu s svojim lastnim delom in denarjem ustvarjamo okolje, ki omogoča znanstvene raziskave za napredek celotne družbe. Na to smo izredno ponosni, da smo pomagali že mnogim. Veseli bomo vaše donacije ali nakupa izdelkov iBIOM, da skupaj poztivno vplivamo na kvaiteto življenja celotne družbe. 

Predvsem smo ponosni, da smo s projektom iBIOM pomagali že mnogim. Veseli bomo vaše donacije ali nakupa izdelkov iBIOM, saj bomo s tem denarjem lahko kupili novo opremo, s katero bomo lahko pripravili nove inovatine izdelke za preventvno in izobljšanje zdravja, ki jih še nihče ni razvil na trgu.